Vesti
AME ucestvuje u operativnom treningu u Nemackoj

AME ucestvuje u operativnom treningu u Nemackoj

Napravljeno dana 12/10/2020
Zvanicnim pozivom konzorcijuma IPA FLOODS, evropskog mehanizma za civilnu zaštitu, AME ucestvuje u operativnoj obuci „Pumpe visokog kapaciteta“ od 23.04.2017. Do 26.04.2017. U Deggendorfu, Nemacka. U ovoj obuci ucestvuje 10 clanova iz AME u vezi sa upotrebom i upravljanjem pumpama velikog kapaciteta, a na kraju ove obuke Republika Kosovo c´e dobiti donirane uredaje, dok su ucesnici ove obuke takode timovi zemalja zapadnog Balkana i Turskoj.

Teoretska obuka se održava u prostorijama Saveznog policijskog centra u Degendorfu, u Bavarskoj, od strane medunarodnog instruktora ovog konzorcijuma, dok se prakticni deo ove obuke odvija na obali reke Dunav.

Vredi napomenuti da c´e pored ovog tima koji ucestvuje na ovom treningu, od 26. do 29. aprila 2017. godine ucestvovati i tim iz AME-a, kao i 10 ucesnika treninga „Izgradnja barijera“, kao i svrha ove Operativne obuka je izgradnja kapaciteta za reagovanje u vanrednim situacijama, odnosno poplavama u našoj zemlji i pružanje podrške zemljama u regionu u slucaju vanrednih situacija